Jaartraining ‘Het lied van jouw Ziel’

Er is een vitaliteit, een levenskracht die vertaald wordt door jou in actie. Omdat er in de eeuwigheid maar één jij zal zijn is jouw expressie uniek. Als je het blokkeert zal het nooit meer bestaan door een ander medium en verloren gaan voor de wereld. Het is niet jouw zaak om te bepalen hoe goed of hoe waardevol het is. Het is jouw zaak om het kanaal open te houden. (Martha Graham)

Je bent hier om je eigen licht te herkennen en te verankeren in de aarde. Je bent hier om oude pijn in jezelf te helen en je te ontplooien naar de verlangens van je hart. Je bent hier om te dansen op de muziek van je ziel. Te bewegen op het ritme van je eigen natuur. Je bent hier om de vreugde te proeven van het zingen van het lied van jouw essentie. Deze diepe, onvoorwaardelijke afstemming op jezelf maakt je vrij. (Pamela Kribbe)

De Jaartraining.. Een reis waarin donker aan het licht gebracht wordt, waar dat wat niet dient wordt losgelaten en je je vrije Zelf kunt ontmoeten. Biodanza, stemexpressie, Past Reality Integration Therapy, Non-violent Communication, meditatie en een Cursus In Wonderen vormen de basis van deze jaartraining.

Weet waar je aan begint.. als je van de liefde van je ware Zelf hebt geproefd, wil je niet anders meer dan voluit leven….

Vijf jaar lang heb ik de jaartraining van dichtbij kunnen meebeleven. Ik heb mensen zien veranderen, zien opengaan, grote transformaties in hun leven. Nieuwe contacten en vriendschappen met diepgang en waarde, die nog steeds voortleven. Mensen die hun schoonheid terugvonden in dans, hun kracht in hun stem. Mensen die vrij hebben leren spreken vanuit hun waarheid, wat ze hun natuurlijke speelsheid en onschuld weer teruggaf. Mensen zien breken en loslaten, gezien hoe het toelaten van lang verstopte tranen zachtheid en ruimte bracht in hun hart. Elk jaar opnieuw was ik diep geraakt en voelde ik me enorm dankbaar dat ik deze processen van zo dichtbij kon meemaken. Gaandeweg groeide mijn rol van assistente naar docente.

Dit jaar zal ik voor het eerst de Jaartraining geven zonder Erica. Ik heb niets zo doorleefd als deze cursus en voel een enorme zin en inspiratie om dit gedachtegoed en de waarde ervan voort te zetten in een nieuwe eigenheid.

In deze training komen de volgende blokken aan bod:

Blok 1: Verlangens en draken: de roep van onze ziel en haar tegenkrachten.
In dit blok kom je vanuit het verlangen van jouw ziel tot een leervraag voor de cursus. Tevens kijk je naar de tegenkrachten in jouw persoonlijkheid en hun oorsprong.

Blok 2: Klaarheid in de veelheid van innerlijke stemmen.
De schoonheid van de bloem die jij bedoeld bent te zijn ligt vanaf het prilste begin besloten in je cellen. Als bij een zaadje dat alles in zich draagt om uit te groeien tot een prachtige boom. Om uit te groeien tot die boom is het van belang je innerlijke stem, je ware stroom, te kunnen volgen. Hoe vind je de weg in de veelheid van innerlijke stemmen en emoties die in je leven.

Blok 3: Het lied van onze ziel, de stem van ons hart.
Wat is het lied dat jouw ziel wil zingen? Wat is in essentie jouw gave aan deze wereld? Welke dans maakt jouw leven tot de vervullende ervaring die het mag zijn? Hoe krijgt de liefdesenergie die jij in wezen bent vorm in deze wereld? Zingend en dansend proberen we dichtbij een gevoel van ‘bestemming’ te komen.

Blok 4: Vrije expressie en communicatie
Hoe vind je de tonen, de woorden, de stilte en de expressievormen die passen bij de expressie van jouw Ziel? Hoe maak je de verbinding tussen jouw wezen, jouw weten en de buitenwereld, de mensen met wie je bent en de mensen met wie je werkt of wilt werken. Een blok over vrije expressie in woord, geluid en beweging.

Blok 5: Instrument zijn
Tot slot kijken we naar de aard van ‘instrumentschap’. Hoe kun je een open kanaal zijn en blijven, een instrument dat vrij bespeeld kan worden door de adem van het leven. Hoe kun je dienstbaar zijn aan dat wat groter is dan jijzelf zonder je eigen behoeften te vergeten.

Theoretisch kader:
We maken in de cursus intensief gebruik van de volgende boeken:
Jouw ziel wil zingen – Jan Kortie
PRI en de kunst van bewust leven – Ingeborg Bosch
Geweldloze communicatie – Marshall Rosenberg

Huiswerk:
Om het werk dat we in de weekenden doen te laten beklijven in ons dagelijks leven ontvang je na elk weekend huiswerkopdrachten. Deze vormen een wezenlijk onderdeel van de training.

Praktisch:
Door de aard van deze cursus is het niet mogelijk deel te nemen aan enkele weekenden en staan we geen instroom toe tijdens de duur van de cursus. Deelname is open voor iedereen. Wel vindt er van tevoren een intake plaats om te kijken of jouw verlangen en het aanbod van de cursus inderdaad bij elkaar aansluiten.

Investering: € 1800,- voor 5  x tweeënhalve dag en een privésessie.
Locatie: De Dieken in Holten
Data:

  • Maandag 24 september 2018 t/m woensdag 26 september 2018 (Van maandag 19:00 tot woensdag 17:00)
  • Vrijdag 30 november 2018 t/m zondag 2 december 2018 (Van vrijdag 19:00 tot zondag 17:00)
  • Vrijdag 18 januari 2019 t/m zondag 20 januari 2019
  • Vrijdag 22 maart 2019 t/m zondag 24 maart 2019
  • Vrijdag 24 mei 2019 t/m zondag 26 mei 2019

Docent: Margo Bosman

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden voor de Jaartraining klik dan hier.

Een mens die de sprong waagt, wordt een instrument dat bespeeld wordt door de grote adem van het leven. De eigenaardigheden en restricties van de persoonlijkheid worden dan getransformeerd tot mogelijkheden waardoor de stille stem van het leven op een eigen manier klank kan aannemen. De persoonlijkheid die vibrerend gehoor geeft aan de grote adem, begint in woorden en handelen de levensmelodie ten gehore te brengen als het instrument dat zij is. (Hans Korteweg)