Meezing concerten

Een reis van OH naar OHM, van Heimwee naar Huis

Diep in ieder van ons leeft het verlangen naar ons ware Thuis. Hoe dierbaar het leven ons ook kan zijn, er is altijd ook heimwee naar Dat wat we vergaten maar nooit echt! Mijn leven is een reis tussen Heimwee en Huis, tussen het verlangen naar (OH), en de herinnering aan Eenheid (OHM). Op die reis is muziek mijn eeuwig trouwe gids. Zij leerde mij zingen, de klanken en de woorden die mij helpen op mijn reis en waarmee ik anderen binnen mijn school mag helpen dezelfde reis te gaan. En nu zowaar, schrijf ik er een boek over. Wat een genade!

De Nederlandse liedjes die ik de afgelopen jaren schreef zijn samen met het boek een gids, een leidraad, een herinnering, een bemoediging en een duwtje in de rug voor ieder die verlangt en zoekt, die soms vindt en weer verliest, die weet en weer vergeet. Ga je mee op reis? In en naar jou? Mijn ziel wil zingen voor de jouwe en mijn ziel verlangt bovenal dat we samen zullen zingen!

Het concert is in samenwerking met mijn partner Marcel Verheugd (arrangementen, muziek, gitaar en zang) en nog drie geweldige muzikanten: Liesbeth Niesten (fluit en shakuhachi), Renske Beguin (cello), Arie den Boer (percussie)

Volgende concert: Kerstconcert van OH tot OHM

Datum: 20 dec 2020
Tijd:  14.30 uur zaal open, concert 15.00 uur
Locatie: De Proeflokalen Zutphen
Bijdrage: € 27,50,-

Koop hier je tickets!

 

 

Zen in moeiteloos musiceren – Workshop voor muzikanten

  • Speel je een instrument maar kom je niet verder?
  • Ben jij toe aan de volgende stap in jouw muzikant-schap?
  • Zou je meer willen spelen maar merk je dat anderen dingen steeds voorgaan?
  • Loop je tegen weerstand aan als je instrument of stem jou roept omdat je niet weet hoe verder?
  • Kom je jouw terughoudendheid steeds tegen als je andere muzikanten ziet spelen?
  • Zoek je meer vrijheid en vreugde in je spel?

Dan is ‘Zen in Moeiteloos Musiceren’ wellicht een passende stap voor jou. “Ware vreugde, vrijheid en verdieping in muziek maken vind ik altijd weer in de weg van de moeiteloosheid en volledige aandacht in elke noot. Mijn grote inspiratiebronnen hierin zijn Effortless Mastery van Kenny Werner en Zen Guitar van Philip Toshio Sudo. Beide meesters leren ons om te starten op het niveau waar we zijn. Van daaruit kunnen we, door onze aandacht te richten en ons verlangen de ruimte te geven, ons eigen unieke meesterschap ontdekken en ontwikkelen.

In deze workshop neem ik je mee in wat ik leerde in mijn reis als muzikant, als docent en als leerling van het leven zelf. De workshop is bedoeld voor iedereen die een sterk verlangen voelt om zijn of haar eigen spelen weer op te pakken en/of op te tillen naar een nieuw niveau. In de ochtend doen we algemene oefeningen die ons helpen contact te maken met en verbinding te leggen tussen ons lichaam, ons instrument en onze innerlijke muzikant. In de middag nodig ik je uit te werken met een eigen muziekstuk.”

Datum: 4 oktober
Tijd: 10.30 – 17.00 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers)
Locatie: omgeving Zutphen
Bijdrage: €85,-

 

Marcel Verheugd zoekt in zijn muziek en zijn leven steeds naar de verdieping en verrijking die sensitieve aandacht brengt. Hij vindt de schoonheid van het leven en van de muziek in de verfijning, de verstilling en totale aanwezigheid in wat is. Met zijn prachtige gitaarklanken en zijn warme stem neemt hij zijn publiek hierin moeiteloos mee.