Kennismaken

Murali

Murali is de benaming in het Sanskriet voor de fluit van Khrisna, een Hindu God die aanbeden wordt als de belichaming van universele liefde. De holle fluit is het symbool van krishnade mens als open kanaal, een geschikt (muziek) instrument voor het spel van deze liefde, de goddelijke muziek zou je kunnen zeggen. Het openen en vrijmaken van het kanaal dat wij zijn, zie ik als de weg die leidt naar vrije Zelf-expressie. Zelf met een hoofdletter omdat ik geloof dat wij in wezen zélf deze universele liefde zijn.

 

Erica Nap

In 2005 ontstond Murali uit een combinatie van een roep in mijn ziel en een vraag uit de buitenwereld. Van daaruit ontwikkelden zich door de jaren heen vele cursussen Vrije Zelfexpressie in vele vormen. Altijd ben ik blijven luisteren naar de stem binnen en de stemmen buiten mij en steeds weer brachten zij mij op nieuwe wegen. Afgelopen jaar liet ik alle ontwikkelde cursussen en vormen los en stapte in een transformatiejaar waarin veel losgelaten diende te worden en nieuwe zaadjes gepland werden. Langzaam komen er kiempjes boven de grond in de vorm van frisse ideeën, nieuwe inspiraties en hoopvolle visioenen. Met grote dankbaarheid, geduld en nieuwsgierigheid houd ik mijn oor nog even te luisteren in bij de stille stem van mijn ziel en wacht tot de lente weer aanbreekt in een nieuw Murali seizoen.

 

Monique Neefjes

Zingen is van jongs af aan haar grote passie. Eerst om haar eigen stem te vinden; zij zong jarenlang als klassiek zangeres de sterren van de hemel. Tijdens het Basisjaar bij Murali werd het verlangen wakker om het wonder van je eigen stem op een dieper niveau te delen met anderen. Zo kwam het dat ze de opleiding tot stembevrijder deed bij Jan Kortie en later de opleiding tot begeleider Vrije Zelfexpressie bij Murali. Sinds vele jaren zingt zij met veel liefde de backing vocals op het Murali secretariaat, en ondersteunt bij vele Murali-activiteiten.

 

Peter Olthoff

peter-olthofRond zijn 28ste zette hij zijn eerste schreden op het spirituele pad. Daar begon zijn zoektocht om gevoel en gevoeligheid te hervinden en het ijs rond zijn hart te laten smelten. Na vele omzwervingen is hij in 2012 bij Murali terecht gekomen. Met zijn toewijding, warmte, humor en organisatietalent is hij een grote steun in het Murali team.